
„Zielonka, kiszonka, mleko”- konferencja online
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
w Minikowie
zaprasza na konferencję online
ZIELONKA – KISZONKA – MLEKO
14 grudnia 2021 roku
Kliknij na link by się zarejestrować na konferencję
https://forms.gle/RpJhXeGicdA6AHyH8
Na adres mailowy podany w formularzu rejestracyjnym zostanie przesłany na kilka dni przed konferencją link umożliwiający uczestnictwo.
W programie:
10:00 – 10:10 |
Otwarcie konferencji dr Ryszard Kamiński, Dyrektor Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Minikowie |
10:10 – 10:20 |
Przedstawienie wykładowców i tematyki Prowadzący konferencję: dr hab. Piotr Dorszewski, KPODR w Minikowie |
DOBROSTAN |
|
10:20 – 10:50 |
Długowieczność – najważniejsza cecha funkcjonalna krów prof. dr hab. inż. Zenon Nogalski, Katedra Hodowli Bydła i Oceny Mleka, Wydział Bioinżynierii Zwierząt, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olszynie |
10:50 – 11:00 |
Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu Prowadzący konferencję |
TECHNOLOGIA |
|
11:00 – 11:30 |
Nowoczesne technologie zbioru zielonek na kiszonki a zdrowie krów prof. dr hab. inż. Cezary Purwin, Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa, Wydział Bioinżynierii Zwierząt, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olszynie |
11:30 – 11:40 |
Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu Prowadzący konferencję |
11:40 – 11:50 |
Przerwa |
EKONOMIKA |
|
11:50 – 12:20 |
Aktualna opłacalność produkcji mleka i przewidywania na przyszłość dr hab. inż. Andrzej Parzonko, prof. SGGW, Katedra Ekonomiki i Organizacji Przedsiębiorstw, Wydział Ekonomiczny, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie |
12:20 – 12:30 |
Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu Prowadzący konferencję |
ŻYWIENIE |
|
12:30 – 13:00 |
Błędy żywieniowe i ich konsekwencje mgr inż. Zbigniew Wróblewski, doradca żywieniowy, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka |
13:00 – 13:10 |
Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu Prowadzący konferencję |
INNOWACJE |
|
13:10 – 13:40 |
Innowacje w produkcji mleka krowiego surowego, jego przetwórstwie i wprowadzaniu na rynek serów dojrzewających o podwyższonych walorach odżywczych Przedstawiciel GO EPI Zielone Mleko, realizującej projekt w ramach Działania „Współpraca” PROW 2014-2020, Lider projektu – LGD Sandry Brdy, Chojnice |
13:40 – 13:50 |
Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu Prowadzący konferencję |
13:50 – 14:00
|
Podsumowanie i zakończenie konferencji Prowadzący konferencję: dr hab. Piotr Dorszewski, KPODR w MinikowieKontakt: Piotr Dorszewski tel.: 52 386 72 19 e-mail: piotr.dorszewski@kpodr.pl Źródło: www.kpodr.pl |