Warsztaty „Sieć innowacji: białka roślinne i nowe produkty spożywcze”
15 lutego 2022 r. o godzinie 9:30 CET Krajowe Sieci Obszarów Wiejskich Estonii i Finlandii organizują warsztaty „Sieć innowacji: białka roślinne i nowe produkty spożywcze”. To pierwszy z cyklu czterech warsztatów, które odbędą się tej wiosny. Warsztaty dadzą możliwość poznania innych podmiotów i osób zainteresowanych tematyką, wymiany wiedzy, a być może nawet nawiązania nowych partnerstw.
Na warsztatach zostaną przedstawione trzy inspirujące przykłady związane z białkami roślinnymi i nowymi produktami spożywczymi:
– Projekt FINEST i wartość odżywcza produktów mięsnych pochodzenia roślinnego w Szwecji | Susanne Bryngelsson (RISE Research Institutes of Sweden)
– Nowe produkty spożywcze z owadów | Pirke Prii (BugBox)
– Eksperymentalny rozwój nowych burgerów roślinnych z ekologicznej żywności z różnymi dodatkami | Gatis Ozoliņš (LTD GROW BITE)
Głównym celem wydarzenia jest sieciowanie i wymiana wiedzy na temat projektów i przedsiębiorstw z krajów nordycko-bałtyckich. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych, niezależnie od kraju. Językiem roboczym warsztatów jest język angielski. Webinarium odbędzie się za pośrednictwem platformy Zoom. Zarejestrowani uczestnicy otrzymają link do webinaru dzień wcześniej.
Zarejestruj się na wydarzenie z tego linku: https://e.eventos.fi/forms/ maaseutu/e5321df2-776f-11ec- a018-ee6a04371b85
Rejestracja na wydarzenie kończy się 14 lutego o godzinie 11:00 CET.