Pdgląd projektu EPI

Szczegóły projektu

23-03-2023 do 31-12-2024

3 549 375,00

środki własne członków grupy, kredyty bankowe, dotacja: środki EFFROW i krajowe środki publiczne

https://kalkulatorco2drob.pl/

Celem operacji jest: 1. opracowanie założeń, wdrożenie oraz praktyczna weryfikacja przyjaznej dla klimatu technologii produkcji wysokiej jakości jaj spożywczych i mięsa drobiowego w oparciu o zastosowanie innowacyjnej metody redukującej emisję szkodliwych gazów z fermy do środowiska w czasie procesu produkcyjnego.

1. Wytworzenie nowego standardu jakości i biobezpieczeństwa produktu spożywczego, 2. Wdrożenie przyjaznej dla klimatu nowej technologii produkcji wysokiej jakości jaj spożywczych i mięsa drobiowego w oparciu o innowacyjne metody redukcji emisji szkodliwych gazów z fermy do środowiska, 3. Dostosowanie się do celów określonych w strategii europejskiej, 4. Zwiększenie konkurencyjności polskich hodowców drobiu i producentów jaj na rynku polskim i europejskim, 5. Powszechnie dostępny katalog metod redukcji GHG w produkcji mięsa drobiowego (kurczęta brojlery) oraz produkcji jaj spożywczych.

Chów i dobrostan zwierząt


logo unia

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”

Projekt opracowany przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020

Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi