Rezultatem operacji będzie opracowanie i wdrożenie do praktyki rolniczej i produkcyjnej:
a) Nowych/znacznie ulepszonych technologii tj.
- nowej, ekologicznej technologii uprawy jęczmienia kapturkowego na glebie lekkiej, ze stymulacją odżywiania roślin azotem, w warunkach różnych sposobów uprawy roli i nawożenia
- znacznie ulepszonej, ekologicznej technologii uprawy pszenicy okrągłoziarnowej jarej z siewu ozimego oraz jarego na glebie lekkiej, w warunkach różnych sposobów uprawy roli, nawożenia organicznego i biostymulacji
- technologii otrzymywania funkcjonalnych mączek z pozostałości browarniczych (młóta), z wykorzystaniem innowacyjnego sposobu dehydratacji, z ekologicznego ziarna pszenicy okrągłoziarnowej i jęczmienia kapturkowego
b) Nowych produktów tj. mączek z pozostałości browarniczych (młóta) z jęczmienia kapturkowego i z pszenicy okrągłoziarnowej
c) Nowej metody marketingowej - dla producentów ziarna, przetwórców i jednostek badawczych strategii marketingowej dotyczącej promocji ekologicznego sposobu produkcji ziarna zbóż pierwotnych, jako surowca do wytwarzania mączek funkcjonalnych z pozostałości browarniczych (młóta) i ich zastosowania do wyrobu produktów końcowych o wszechstronnym, konsumpcyjnym zastosowaniu.