Celami pośrednimi będą:
a) stworzenie i przetestowanie nowego produktu fitobiotycznego, stanowiącego potencjalną alternatywę dla antybiotyków w chowie przemysłowym brojlera lub zredukować ich zużycie,
b)opracowanie dedykowanego programu fitobiotycznego w oparciu o nowy produkt i nowe zastosowania już istniejących produktów fitobiotycznych, drożdżowych i zasiedlenia kompetecyjnego,
c)opracowanie i wdrożenie kompleksowych rozwiązań technicznych na przemysłowej fermie drobiu, mających na celu poprawę wybranych parametrów odchowu brojlera kurzego i ograniczenie wpływu produkcji zwierzęcej na środowisko,
d)wyliczenie śladu węglowego,
e)opracowanie standardu jakości dla produktu końcowego,
f)Opracowanie skutecznych działań marketingowych związanych z promocją mięsa drobiowego, zdrowego trybu żywienia, zastosowania produktów fitobiotycznych w chowie i hodowli zwierząt, poprawienia wizerunku chowu przemysłowego w Polsce i Europie, itp.