Rezultatami realizacji operacji będą:
1. Opracowanie innowacyjnych, niestosowanych dotychczas w żywieniu bydła mięsnego mieszanek paszowych o unikalnych właściwościach wpływających na zdrowie i dobrostan zwierząt - jako innowacji technologicznej określającej sposób i metodykę ich uzyskania. 2. Wdrożenie nowej innowacji organizacyjnej w opasie z zastosowaniem na początku, po wstawieniu zwierząt, naturalnego dodatku do dawki pokarmowej, który będzie ograniczał stres zwierząt i stymulował ich odporność. Zapewni to lepszą zdrowotność zwierząt i zredukuje straty, w tym upadki zwierząt, poprawi dobrostan zwierząt, a w konsekwencji zapewni lepsze wykorzystanie paszy i poprawę wyników produkcyjnych w dalszych fazach opasu. Efektem tego rozwiązania powinno być również mniejsze zużycie preparatów farmaceutycznych, w tym antybiotyków, w gospodarstwie, a patrząc szerzej generalnie w opasie zwierząt.
3. Wdrożenie nowej innowacji organizacyjnej opasu, która będzie polegała na zastosowaniu w dawkach pokarmowych w okresie letnim, kiedy zwierzęta narażone są na stres cieplny, odpowiednio dobranych dodatków do dawek pokarmowych, które będą ograniczały poziom stresu cieplnego i jego skutki dla zdrowia i dobrostanu zwierząt, stymulowały pobranie paszy i dobre jej wykorzystanie, a przez to minimalizowały potencjalne straty producenta. Będzie to miało pozytywny wpływ na rezultat końcowy opasu.
4. Wdrożenie nowej innowacji organizacyjnej opasu, w końcowej jego fazie, która będzie polegała na wprowadzaniu do dawek pokarmowych naturalnych dodatków uspokajających zwierzęta i redukujących poziom stresu, co wpłynie na dobrostan zwierząt, ale również na uzyskanie wysokiej jakości mięsa wołowego,