Pdgląd projektu EPI

Szczegóły projektu

03-09-2022 do 03-08-2023

328 261,27

operacji: premia + środki własne

smaknaturybudzyn.pl

Operacja ma na celu rozpoczęcie współpracy z innymi rolnikami - tworząc Grupę Operacyjną pn. SMAK NATURY, utworzenie krótkiego łańcucha dostaw, działanie razem. Głównym priorytetem jest poprawa sytuacji na lokalnym rynku, sprzedaż produktów wytwarzanych we własnych gospodarstwach bez dodatku ulepszaczy. Każdy z członków posiada duże doświadczenie w dostarczaniu produktów rolnych do konsumentów. Produkty, które Grupa oferuje to: czereśnie, jagody, jajka, pomidory, ogórki, papryka, buraki, marchew, cukinia, sałata, bazylia, oregano, ziemniaki oraz pszenica. W wyniku realizacji operacji konsumenci otrzymają produkty o najwyższej jakości.

Korzyści jakie będą wynikać z zastosowania wszystkich rezultatów dla adresata, to produkty które nie posiadają niepotrzebnych dodatków/ulepszaczy (posiadają prosty sposób wytworzenia tej żywności). Produkcja ta jest nie tylko zdrowsza, ale również żywność jest bezpieczniejsza. Grupa operacyjna jest zwolennikiem produktów wytwarzanych w własnych gospodarstwach bez dodatkowych substancji chemicznych.

sprzedaz@smaknaturybudzyn.pl

Łańcuch dostaw, marketing i konsumpcja


logo unia

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”

Projekt opracowany przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020

Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi