W skład grupy operacyjnej pod nazwą Naturalne-Smaki wchodzi sześciu rolników o zróżnicowanym asortymencie produktów. Producenci zarejestrowani są w formie Rolniczego Handlu Detalicznego w Powiatowej Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz w formie dostaw bezpośrednich i produkcji pierwotnej w Powiatowej Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Wszyscy producenci prowadzą gospodarstwa rolne. W skład konsorcjum wchodzą producenci produktów spożywczych takich jak: miód, jaja kurze, ser typu Gołda, masło, pomidory, ogórki, truskawki, ziemniaki, którzy już produkują te artykuły i próbują wprowadzać je na rynek. Celem operacji będzie utworzenie konsorcjum sprzedażowego, wypracowanie jednej marki produktów pod wspólnym logo rozpoznawalnym na lokalnym rynku i nie tylko, zdobywanie stałych odbiorców w celu dalszego rozwijania produkcji i zwiększania sprzedaży w ramach rolniczego handlu detalicznego, dostaw bezpośrednich i produkcji pierwotnej. Umożliwienie sprzedaży (dostawy) prosto z gospodarstwa. Zdobywanie dzięki wspólnej stronie internetowej kolejnych odbiorców również spoza Województwa Podlaskiego. Strona internetowa będzie informowała klientów o produktach i ich dostępności, promocjach i aktualnych miejscach sprzedaży. Logo grupy bedzie zamieszczone na etykietach, opakowaniach i na stronie www. W ten sposób utworzony przez producentów rolnych krótki łańcuch dostaw poprawi konkurencyjność oraz jakość produktów wytwarzanych przez grupę EPI oraz zapewni promocję na rynkach lokalnych. W okresie docelowym założono zwiększenie produkcji produktów rolnych. W ramach operacji będzie pobudowany budynek pracowni pasiecznej, zakupiony sprzęt wykorzystywany przy produkcji, obróbce i sprzedaży oferowanych produktów w tym niezbędne środki transportu służące do przewozu produktów na targowiska.