W skład grupy operacyjnej pod nazwą Nasze Plony wchodzi pięciu rolników o zróżnicowanym asortymencie produktów (12 produktów). Producenci zarejestrowani są w formie Rolniczego Handlu Detalicznego w Powiatowej Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz w formie dostaw bezpośrednich i produkcji pierwotnej w Powiatowej Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Ponadto wszyscy producenci prowadzą gospodarstwa rolne i posiadają numery identyfikacyjne producentów rolnych. Trzech konsorcjantów zajmuje się pszczelarstwem (Artur Konopko, Artur Błaszczuk i Wioletta Januszkiewicz), są producentami rolnymi produkują miód. W ramach RHD chcą zwiększyć asortyment o pozyskanie pierzgi i pyłku pszczelego. Następny członkiem grupy jest rolnik Marek Sosnowski to producent rolny, zarejestrował rolniczy handel detaliczny w celu sprzedaży ziół doniczkowych takich jak mięta, tymianek, bazylia, oregano, majeranek). W ramach grupy chce również sprzedawać ogórki w celu wprowadzania na rynek odbiorcom końcowym. Ostatnim konsorcjantem jest Katarzyna Kożuchowska, która jest producentem rolnym , prowadzi produkcję pierwotną. Zarejestrowała też RHD, w celu wychodzenia na rynek i sprzedaży swoich produktów pomidora i sosu pomidorowego dla konsumentów finalnych. Grupa Nasze Plony dotrze do sporej liczby konsumentów i powiększy grono odbiorców. W okresie docelowym zwiększy produkcję produktów rolnych. Poszerzy zakresu terytorialnego sprzedaży. Produkty konsorcjantów będą oferowane na sprzedaż poza województwo podlaskie. Poprzez szerszy asortyment swoich produktów Grupa EPI będzie promowała i zdobywała klienta poprzez ogłoszenia na portalach społecznościowych oraz na e-bazarku. Platformy te posłużą do zamieszczania tam ogłoszeń o możliwości zakupu proponowanych do sprzedaży przez konsorcjantów produktów. tj. mięta, tymianek, bazylia, pyłek pszczeli, pierzga, miód, pomidor, ogórek, sos pomidorowy, oregano, majeranek, szałwia. W ramach operacji zostanie opracowane logo grupy zamieszczone na etykietach i opakowaniach i na stronie www. Produkty każdego producenta należącego do grupy będą zawierały etykiety (opakowania) zawierające informacje o pochodzeniu, składzie oraz sposobie wytwarzania tej żywności. Sprzedażą i telefonicznym zbieraniem zamówień zajmować się będą naprzemiennie wszyscy członkowie grupy. Członkowie grupy EPI w jednakowym czasie będą sprzedawali produkty grupy EPI w różnych miejscach w tym samym czasie ze względu na potrzebę szybkiego zbytu produktów ze względu na zachowanie świeżości produktów.