Krótkie łańcuchy żywienia. Zorganizowanie profesjonalnego miejsca do handlu lokalnymi produktami żywnościowymi w ramach skrócenia łańcucha dostaw, pochodzącymi bezpośrednio od producent oraz praktyczna edukacja konsumenta w bezpośrednim kontakcie z producentem.
Uruchomienie wspólnego miejsca do sprzedaży produktów przez producentów i przetwórców lokalnej żywności, stworzenie responsywnej strony www do zamawiania i sprzedaży internetowej w miejscu handlu lub z dowozem, edukacja konsumentów, warsztaty, zakup samochodu elektrycznego do transportu produktów do klientów oraz odbiór surowców od dostawców. Torby papierowe, koszyki wiklinowe. Sklep z produktami przetworzonymi. Opracowanie wspólnego logo.
Całość projektu będzie spójna pod względem promocji i celu jakim jest skracania łańcucha dostaw.
Rezultaty: Liczba rolników wchodzących w skład grupy operacyjnej - 18, Liczba konsumentów, którym grupa operacyjna będzie sprzedawała produkty pochodzące od rolników wchodzących w skład tej grupy - 1500, Asortyment produktów oferowanych do sprzedaży - Pstrąg wędzony, sielawa wędzona, węgorz wędzony, pstrąg tęczowy, jesiotr, karp, lin, karaś. Truskawki, ogórki, pomidory, cukinia, dynia, burak, kapusta biała, por, brukiew, fenkuł. Kapusta kiszona, suszone owoce i warzywa. Jabłka, gruszki, śliwki, borówka. Ser kozi podpuszczkowy, ser kozi twarogowy, masło kozie, jogurt, mleko. Miód, pyłek, pierzga. Jaja. Wyroby mleczarskie z mleka krowiego. Wędliny wieprzowe, wędliny baranie, drób, zajęczaki, jagnięcina.