Pdgląd projektu EPI

Szczegóły projektu

18-01-2022 do 18-01-2023

325 000,00

Środki EFRROW 206797,50 zł co stanowi 63,63% przyznanej pomocy ,krajowe środki publiczne 118202,50zł co stanowi 36,37% przyznanej pomocy

www.freerolni.pl

W skład konsorcjum wchodzą producenci produktów spożywczych owoców jagody kamczackiej, czarnej porzeczki oraz przetworów – dżemów, soków, soków warzywnych i wieloowocowych, mąki z płaskurki, samopszy, żyta oraz musztardy. którzy już produkują te artykuły i próbują wprowadzać je na rynek. Celem operacji będzie utworzenie konsorcjum sprzedażowego, wypracowanie jednej marki produktów pod wspólnym logo rozpoznawalnym na lokalnym rynku i nie tylko, zdobywanie stałych odbiorców w celu dalszego rozwijania produkcji i zwiększania sprzedaży w ramach rolniczego handlu detalicznego. Umożliwienie sprzedaży (dostawy) prosto z gospodarstwa. Zdobywanie dzięki wspólnej stronie internetowej i aplikacji kolejnych odbiorców również spoza Województwa Podlaskiego. Aplikacja na urządzenia mobilne oraz strona internetowa będą informowały klientów o produktach ich dostępności, promocjach i aktualnych miejscach sprzedaży. W ramach operacji zostanie zakupiony sprzęt do produkcji produktów spożywczych owoców jagody kamczackiej, czarnej porzeczki oraz przetworów – dżemów, soków, soków warzywnych i wieloowocowych, mąki z płaskurki, samopszy, żyta oraz musztardy, oraz środki transportu wewnątrz gospodarstw pomiędzy członkami grupy, oraz na zewnątrz. Wszystkie działania mają ostatecznie doprowadzić do zwiększenia dochodów członków konsorcjum.

Dzięki współpracy grupa będzie dysponowała większą ilością zróżnicowanego produktu ,co pozwoli na budowanie stabilnej bazy klientów, stałych odbiorców żywności. Szerszy sortyment produkowany pod jedną marką ułatwi klientom zakupy w jednym miejscu. Zarówno asortyment produktów jak i ich ilość będzie zwiększana. Doskonalone też będą metody sprzedaży z gospodarstwa.

Łańcuch dostaw, marketing i konsumpcja