Stworzenie krótkiego łańcucha dostaw, polegało na możliwości zakupu przez klientów indywidualnych świeżych warzyw (sprzedaż prosto z pola, bezobsługowa wystawka, możliwość samodzielnego zbioru z pola), przetworów oraz powiększenie palety produktów. Produkcja warzyw i posiadane budynki pozwalają na ich przechowywane. Wykonane inwestycje pozwalają na dostosowanie budynków do lepszego przechowywania płodów rolnych i ich bezpośredniej sprzedaży klientom indywidualnym. Zakup wyposażenia pomieszczeń pozwala na łatwiejsze przygotowanie przetworów i rozszerzeniu ich asortymentu. Grupa prowadzi stronę internetową w celu pozyskania klientów, informowaniu o dostępności świeżych produktów, promocji. Lider zajmuje się zebraniem informacji od członków grupy o wielkości produkcji i sprzedaży. Pozostali członkowie mają za zadanie uprawę i sprzedaż zdeklarowanych produktów. Przegotowanie zamówień do klientów odbywała się przy pomocy zakupionego środka transportu, tj. quadem z przyczepką (prosto z pola).
Lepszej jakości żywność poprzez wykonaną modernizacje i remont budynków, gdzie są przechowywane. Ułatwienie przygotowania przetworów i rozszerzenie ich asortymentu dzięki nowemu wyposażeniu pomieszczeń. Rozszerzony asortyment oraz lepszej jakości żywność pozwala na zaspokojenie potrzeb większej ilość odbiorców. Znacząco zwiększy się rozpoznawalność produktów grupy poprzez wprowadzenie wspólnego logo.