Pdgląd projektu EPI

Szczegóły projektu

15-12-2021 do 15-12-2022

519 561,07

z dotacji oraz ze środków własnych

www.fresh2u.pl

Osiągnięto cel operacji: stworzenie krótkiego łańcucha dostaw ślimaków, warzyw i owoców poprzez budowę przechowalni, zakup środka transportu i uruchomienie nowych kanałów dystrybucji. Wybudowana przechowalnia z pakownią towaru oraz zakupiony środek transportu pozwoliły na skrócenie łańcucha dostaw żywności. Nowe kanały sprzedaży ułatwiły dostęp klientom do świeżej żywności od rolników. Uzyskano rezultaty zwiększenia dostępności świeżej żywności, obniżenie kosztów jej magazynowania oraz transportu, i zwiększenie rentowności grupy.

Główne korzyści z zastosowania rezultatów opracji dla konsumenta to większa dostępność świeżych i zarazem tanich produktów żywnościowych, możliwość zamówienia ich internetowo wraz z transportem; oszczędzając przy tym czas. Dodatkowo klient uzyskuje informacje na temat sposobów wytworzenia żywności oraz jego pochodzenia.

Zrealizowano w/w cele projektu.

Łańcuch dostaw, marketing i konsumpcja