Pdgląd projektu EPI

Szczegóły projektu

16-12-2021 do 16-12-2022

379 455,00

z dotacji oraz ze środków własnych

www.food-lab.pl

Stworzenie krótkiego łańcucha dostaw ślimaków, warzyw i owoców i ich przetworów poprzez zakup urządzeń do przetwórstwa żywności, zakup środka transportu i uruchomienie nowych kanałów dystrybucji. Utworzenie strony www oraz aplikacji mobilnej ułatwiło szybki dostęp do produktów oferowanych przez rolników. W wyniku operacji nastąpiło zwiększenie dostępności świeżej żywności oferowanej przez grupę, obniżenie kosztów jej magazynowania oraz transportu, i zwiększenie rentowności grupy.

Główne korzyści z zastosowania rezultatów operacji dla konsumenta to większa dostępność świeżych i zarazem tanich produktów żywnościowych takich jak ślimaki, ogórki, marchew oraz przetwory owocowo-warzywne. Możliwość zamówienia ich internetowo wraz z transportem jest udogodnieniem dla klienta. Dodatkowo klient uzyskuje informacje na temat sposobów wytworzenia żywności oraz jego pochodzenia na etykiecie.

Zrealizowano w/w cele projektu.

Jakość/przetwórstwo żywności i odżywianie