Celem operacji jest uruchomienie krótkiego łańcucha dostaw pod wspólną marką poprzez utworzenie centrum dystrybucji i sprzedaży produktów. Krótki łańcuch dostaw będzie oparty na centrum logistycznym. Zakupiono proste urządzenia do przetwarzania produktów rolnych. Z centrum produkty będą dostarczane do odbiorców końcowych przez dostawy: do sklepów, do punktów sprzedaży na targowiskach, w sprzedaży internetowej i przez własne bezpośrednie działania sprzedażowe. Najważniejszym produktem w obrocie i przetwórstwie będą jabłka. Głównie będą to „Jabłka Sandomierskie” z certyfikatem krajowego systemu „Jakość, Tradycja”. Będą sprzedawane w formie: cztero- i sześciopaków na tackach, luzem w opakowaniach kartonowych, suszone, musy w słoikach lub wiaderkach. Innymi surowcami do przetworzenia będą: gruszki, morele, śliwki, truskawki, porzeczki, czereśnie i grzyby.