Celem realizacji operacji jest utworzenie krótkiego łańcucha dostaw poprzez wspólną sprzedaż prowadzoną przez grupę rolników, celem zapewnienia najwyższych standardów jakości produktów przy optymalizacji wykorzystania produktów rolnych i jednoczesnym zapewnieniu odpowiedniego poziomu cen dla konsumentów. Głównymi zadaniami będą: zakup samochodu dostawczego, który będzie służy/ do odbioru produktów od poszczególnych członków grupy operacyjnej i przewożenia ich do miejsca sprzedaży i przetwórstwa, utworzenie linii do produkcji soków, dżemów i przetworów warzyw. Planowane efekty operacji: co najmniej 1 tysiąc odbiorców bezpośrednich, sprzedaż co najmniej 10 elementowego asortymentu, odpowiednio na następującym poziomie: truskawka 40 tys. kg/rok, malina - 5 tys. kg/rok, ogórki 5 tys. kg/rok, ziemniaki - 20 tys. kg na rok, buraki - 5 tys. kg/rok, soki - 6.250 litrów/rok , dżemy-
1.167kgl/ok., miód naturalny - 300 kg/rok, korniszony przetworzone-875kg, jablka-20 tyś. kg/rok.