Pdgląd projektu EPI

Szczegóły projektu

22-10-2021 do 31-12-2022

325 000,00

ze środków EFRROW oraz z krajowych środków publicznych

www.zdrowazywnoscbrudzawy.pl

Celem operacji będzie wspólna sprzedaż wytworzonych własnych produktów. Dotarcie do jak największej grupy konsumentów. Obniżenie kosztów dystrybucji produktów poprzez zakup samochodu.

Sześciu rolników wchodzących w skład grupy operacyjnej „Zdrowa Żywność Brudzawy” będzie sprzedawało wyprodukowane produkty rolne we własnych gospodarstwach i dostarczała je do konsumentów jednym samochodem co przyczyni się do ograniczeń w emisji dwutlenku węgla. Posiadany certyfikat ekologiczny na jabłka gwarantuje ekologiczny produkt wytwarzany metodami naturalnymi – ekologicznymi. Co przyczynia się do braku degradacji ziemi. Zwiększenie ilości posiadanych uli z pszczołami przyczyni się do zapylania kwiatów, roślin dziko rosnących jak również roślin rolniczych co zwiększa ich plonowanie o około 30 %.

Praktyka rolnicza